Tonetrinns håndarbeidsblogg

image

image

image

Tidligere har jeg hatt innlegg kalt Tonetrinns interiørblogg, som har blitt ganske godt besøkt, så nå prøver jeg meg med håndarbeidsblogg, riktig nok litt mer seriøs denne gangen.

Jeg er ikke noe «håndarbeidsmenneske», og ikke spesielt kreativ, men jeg liker å strikke. Strikking er en fin avkobling, nesten som meditasjon. Mitt strikkeprosjekt i vinter er å strikke selbuvotter. Selbuvotter er en over 150 år gammel tradisjon, og det finnes mer enn 200 forskjellige mønstre.

Paret på det midterste bildet er et tradisjonelt mønster med åttebladroser. De andre to parene har et fuglemønster som jeg har hatt liggende i mange år. Det er flott å se hvordan mønstrene er laget, symmetrisk og rytmisk. Man strikker med to farger hele veien. Det gjør at vottene blir ekstra tykke og gode fordi garnet ligger dobbelt. Garnet jeg har brukt heter Rauma Finull.

Vottene blir så forskjellige etter hvilke farger man velger, og det er gøy å se resultatet vokse frem.  I forhold til en genser går det fort å strikke et par votter, og så er det kjekt å gi bort , en fin og nyttig gave som varmer. Disse tre parene skal varme hendene til noen jeg er glad i.

2 kommentarer om “Tonetrinns håndarbeidsblogg

  1. Så flotte votter 🙂 Det er artig å strikke. Jeg klarer ikke å se TV uten å ha strikketøy i hendene, he he!

  2. Tilbaketråkk: Ull | tonetrinn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s