Heldig?

Foto:flickr, Kecko
Foto:flickr, Kecko

Jeg tenker på dette med å være heldig.

Hvis jeg blir påkjørt av en bil og bare brekker armen, er jeg heldig da?

Hvis jeg får kreft og blir frisk igjen etter ett år, er jeg heldig da?

Hvis jeg faller 6 meter fra et stillas ned på betong og brekker så mange bein i kroppen at jeg må omskoleres, men overlever tross alt, er jeg heldig da?

Noen kaller det hell i uhell. Du var heldig, for det kunne jo endt mye verre, sier de. Jeg vil kalle det uheldig.

Å komme ut for sykdom eller en ulykke, og måtte kjempe en tøff kamp for å komme tilbake til hverdagslivet, skritt for skritt. Det er uheldig.  Uflaks. Pytons dritt.

Heldig?

Jeg tror det de egentlig mener å si er «Jeg er bare så usigelig glad for at det ikke gikk enda verre med deg!» En snodig måte å si det på er: «Du var tross alt heldig! »

Hvis den personen har vært heldig, hva da med oss andre, friske og raske?

Vi, som har gått igjennom dagen uten å ha blitt påkjørt av en bil, oppdaget kreft eller falt 6 meter ned på betongen (bank i bordet! ). Hva skal vi si om oss? Svineheldig? Griseflaks? Ingen blomsterpotter i hodet eller andre ulykker i dag. Luksus, hell og lykke. Hurra! Vi burde smile dagen lang!

Her et fantastisk, lite vers om hell og uhell, som kan passe bra i denne sammenhengen.  Jeg fant det på en nettside som heter siterte sitater, og forfatter er Dag Evjenth.

«Burde man ikke nikke,

tilfreds, og glede seg litt

hver gang man nesten, men ikke

blir truffet av fugleskitt.»

Dag Evjenth

Foto:Camdiluv, wikimedia commons
Foto:Camdiluv, wikimedia commons

3 kommentarer om “Heldig?

  1. Kom til å tenke på det å få kreft, og å være heldig dersom man blir frisk. Jeg hadde kreft, og var igjennom mye i den forbindelse. Da jeg var ferdig behandlet, sa folk til meg: «nå er du vel glad som er blitt frisk? Nå har du vært heldig, som har kommet deg igjennom dette!» Men jeg følte meg ikke heldig, og i hvert fall ikke glad. Jeg var drittlei, sur og bånn sliten. Følte ikke noe takknemlighet for at jeg hadde kommet meg igjennom sykdomsforløpet……eller heldig eller lykkelig. Misforstått, det der. Folk forventet at jeg skulle være glad og takknemlig 😦 Takk for fint innlegg. Fikk jeg endelig satt ord på det jeg har grunnet på en stund 🙂

    1. Da er det ikke bare meg som syns dette er litt rart. Etter sykdom og skader skjønner jeg at man må være tapper, tøff og utslitt, ikke heldig! Takknemlighet og glede må komme innenfra, ikke påtredd utenfra, og alt til sin tid… Takk for en klok kommentar, ønsker deg en god helg! Her er det faktisk litt sol i dag, etter mye gråvær og regn. Ser på bildene av spirene dine og venter på våren! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s