Å bake kaker i Kigali

image

Kan en bok fra Rwanda være lettlest og morsom?

Kan en hvit kvinne skrive om Afrika fra innsiden?

Etter å ha lest boken svarer jeg ja på begge spørsmål. Boken handler om Angel, en bestemor i Kigali. Hun tar seg av sine 5 barnebarn og baker kunstferdige og fargerike kaker til alle anledninger. I den forbindelse kommer hun i kontakt med en rekke mennesker som kommer hjem til henne for å bestille kaker. Det er alltid tid til en kopp te, for Angel må kjenne personen for å bake den helt riktige kaken for anledningen. I denne rammen får vi mange historier om mennesker i Rwanda, og hvordan de  har greid å komme seg videre etter folkemordet i 94.

Angel og familien er innflyttere fra Tanzania. Mannen hennes har fast jobb og de bor i en liten leilighet. Hun er en varm og klok kvinne, som gjerne vil bidra  med sitt, og hun hjelper der hun kan på forskjellige måter.

Forfatteren, Gaile Parkin,  er født og oppvokst i Zambia, og hun har også bodd i Rwanda. Boken ble utgitt i 2009.

Jeg anbefaler denne boken hvis du vil ha en lettlest og hyggelig bok, som også gir deg noen små innblikk i tøffe skjebner i Rwanda. Det er mange alvorlige temaer i boken, de blir belyst gjennom  menneskene du møter.

Gaile Parkin har gitt ut en oppfølger i 2012, «Himmelen er for alle», og den ser jeg frem til å lese når jeg kommer over den på biblioteket.

image

En kommentar om “Å bake kaker i Kigali

  1. Tilbaketråkk: Himmelen er for alle | tonetrinn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s